Drie jongens (15) aangehouden voor straatroof

Drie jongens (15) aangehouden voor straatroof

Geplaatst op 8 oktober 2023, om 08:45 uur

BLOEMENDAAL – Surveillerende politiemensen werden zaterdagavond aangesproken door een getuige die hen wees op een groepje jongens verderop. De getuige had gehoord dat een van hen elkaar had toegeroepen iemand te gaan pakken. De politie zag inderdaad even verderop op de Brederodelaan een drietal jongens rond een 15-jarige jongen staan. Deze jongen had een afwerende houding met opgetrokken been en armen en werd geslagen. Het drietal werd tot stoppen gemaand en aangehouden.

Het slachtoffer gaf aan dat hij werd klemgereden door de drie jongens, die op twee zogenaamde fatbikes en een e-bike fietsten. Hij werd gedwongen zijn sigaretten en telefoon af te geven. Nadat hij dat weigerde is hij geslagen.

De verdachten betreffen drie 15-jarige jongens uit Bentveld, Haarlem en Santpoort-Zuid. Zij zijn ingesloten in de cel en zitten in beperkingen. Hun fietsen zijn inbeslaggenomen. Het politie zet het onderzoek voort.

Het slachtoffer heeft aangifte gedaan. Hij heeft slachtofferhulp aangeboden gekregen.