Waterzoeking in onderzoek naar moord in Helvoirt

Waterzoeking in onderzoek naar moord in Helvoirt

Geplaatst op 6 oktober 2023, om 12:25 uur

HELVOIRT – In het onderzoek naar de moord op Peter van Dongen (68) wordt op dit moment door het Landelijk Team Onderwaterzoekingen (LTOZ) sporenonderzoek gedaan bij en in het kanaal bij de Margriet in Helvoirt. Er wordt gezocht naar sporen die in verband kunnen worden gebracht met de moord op de Bredanaar die in mei 2022 overleed.

Het is de derde zoeking in een week tijd in het onderzoek. Afgelopen woensdag werd een man van 18 jaar uit Drunen aangehouden. Na zijn aanhouding zocht de politie zondag al uitgebreid op en rond de plaats delict en in de woning van de verdachte. Vandaag wordt die zoektocht uitgebreid naar het kanaal.

Gelet op het belang van het onderzoek wil de politie op dit moment niets kwijt over de reden van de actie en waar precies naar wordt gezocht. Zodra dit mogelijk is worden er verdere details bekend gemaakt.

Foto: Bart Meesters