Rijbewijscontrole eindigt met celstraf van 20 jaar

Rijbewijscontrole eindigt met celstraf van 20 jaar

Geplaatst op 6 oktober 2023, om 15:09 uur

ZEIST – Een 45-jarige automobilist die zaterdag 30 september over de A28 reed zal zich die rit nog lang heugen. Hij werd namelijk door agenten staande gehouden, waarna bleek dat hij nog een onherroepelijk gevangenisstraf van 20 jaar had openstaan vanwege een veroordeling op het plegen van een levensdelict in Italië.

Agenten zagen die zaterdag de man rond middernacht nabij Zeist in een auto over de A28 rijden. Toen zij voor een routinecontrole de bestuurder staande hielden, bleek dat de man zich legitimeerde met een vervalst Pools rijbewijs. Agenten stelden daarop een nader onderzoek naar de identiteit van de man en toen bleek al snel dat de man werd gezocht door de autoriteiten in Italië vanwege een onherroepelijk gevangenisstraf van 20 jaar vanwege een veroordeling op het plegen van een levensdelict in Italië.

De man werd daarop ingesloten en wordt op enig moment overgeleverd aan de autoriteiten in Italië.