AZ-Legia Warschau: Geweld tegen politie en stewards

AZ-Legia Warschau: Geweld tegen politie en stewards

Geplaatst op 6 oktober 2023, om 08:15 uur

ALKMAAR – In de aanloop naar de wedstrijd was het onrustig bij de ingang van het uitvak. Aanhangers van Legia Warschau bestormden de toegangspoort.

De mobiele eenheid kon dit helaas niet voorkomen, vanwege het heftige geweld dat tegen stewards en politie werd gebruikt. Bij die actie is één ME’er bewusteloos geraakt. Na behandeling kon deze collega niet verder werken. Ter bescherming van de eigen veiligheid en die van de stewards is traangas gebruikt. Ook maakten Legia-aanhangers een aantal wapenstokken en peperspray ME’ers afhandig. Het betekende dat een aantal bezoekers zonder kaartje of controle van de toegangsbewijzen het bezoekersvak binnengingen

Afspraken
In de voorbereiding op deze wedstrijd zijn er door de Nederlandse politie, die van Warschau en met Legia afspraken gemaakt, over de wijze waarop de supporters van Legia de wedstrijd konden bezoeken. In verband met de festiviteiten in de Alkmaarse binnenstad rond 450 jaar Alkmaars Ontzet was het niet mogelijk om bezoekende voetbalsupporters in de stad te ontvangen. In de loop van de wedstrijddag werd duidelijk dat Legia Warschau deze afspraken niet is nagekomen.

Door de burgemeester is in de loop van de middag de omgeving van station Alkmaar en het stadion als veiligheidsrisicogebied aangewezen. Vanwege het aantreffen van vuurwerk en de informatie dat er zwaar vuurwerk in het bezit zou zijn van Legia-aanhangers. Dat betekent dat er in dit gebied dan preventief gefouilleerd kan worden.

Foto’s: Michel van Bergen

Voor het laatste nieuws uit Nederland kun je ons op volgen via de app:

Get it on Google Play

Get it on Apple Store

en door ons te volgen op: Facebook en Instagram