Drie mannen aangehouden naar aanleiding van explosie

Drie mannen aangehouden naar aanleiding van explosie

Geplaatst op 5 oktober 2023, om 18:49 uur

UTRECHT – In de nacht van zaterdag op zondag heeft er een explosie plaatsgevonden op de Amsterdamsestraatweg in Utrecht. Drie verdachten zijn aangehouden op verdenking van betrokkenheid.

Omstreeks 03:21 uur werd een melding ontvangen via een automatisch inbraakalarm van een pand gelegen aan de Amsterdamsestraatweg, nabij de kruising met de Egelantierstraat. Bij aankomst bleek de gevel van het pand beschadigd te zijn. Tevens waren er schade aan de ramen en deuren van het gebouw. Op donderdag werden drie mannen, van respectievelijk 27, 19 en 18 jaar oud, aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de explosie.

De exacte rol van elke verdachte wordt momenteel nog onderzocht.