Persoon overleden na brand in parkeergarage

Persoon overleden na brand in parkeergarage

Geplaatst op 3 oktober 2023, om 15:33 uur

BARENDRECHT – Een man die maandag zwaargewond raakte door een brand in een parkeergarage onder een wooncomplex aan de Wilgenwede in Barendrecht, is overleden. Dit is bevestigd door de politie, na berichtgeving door omroep Rijnmond. De identiteit van de man is niet vrijgegeven.

De brand brak uit tussen twee auto’s, waarvan minstens één een elektrisch model was. De oorzaak van de brand wordt momenteel onderzocht, maar opzet wordt niet vermoed. Een woordvoerster van de politie suggereert dat het slachtoffer waarschijnlijk is overleden door een trieste samenloop van omstandigheden.

De brand veroorzaakte aanzienlijke rookontwikkeling, en om de garage te ontruimen, worden grote ventilatoren ingezet door de Gezamenlijke Brandweer uit het haven- en industriegebied van Rotterdam en omgeving.