Fietser zwaargewond na aanrijding met politieauto

Fietser zwaargewond na aanrijding met politieauto

Geplaatst op 2 oktober 2023, om 15:40 uur

AMSTERDAM – Op zondagavond heeft een aanrijding plaatsgevonden tussen een politieauto en een fietser op de Kamerlingh Onneslaan. Een 26-jarige Diemenaar is daarbij ernstig gewond geraakt en naar het ziekenhuis afgevoerd. De Rijksrecherche doet in samenwerking met de eenheid Midden-Nederland onderzoek naar het incident.

Rond 18:00 uur is een politieagent in een opvallende politieauto onderweg naar een melding van een bedreiging met mes als ter hoogte van de Kamerlingh Onneslaan een aanrijding plaatsvindt tussen het politievoertuig en een fietser. De politieagent verleent eerste hulp aan het aangereden slachtoffer en niet veel later is de ambulance ter plaatse om het slachtoffer naar het ziekenhuis te vervoeren.

De Rijksrecherche doet – zoals gebruikelijk bij een incident waar een politievoertuig bij betrokken is – als onafhankelijke partij onderzoek naar de toedracht van het ongeval. Dit doen zij in samenwerking met de Forensische Opsporing Verkeer van de eenheid Midden-Nederland. Zo onderzoeken zij het politievoertuig op sporen, stellen zij voertuigdata veilig om te bepalen welke signalen de politiebus voerde en met welke snelheid deze reed en onderzoeken zij of één van de betrokkenen een rood verkeerslicht heeft genegeerd. Ook wordt de politieagent die het voertuig bestuurde gehoord en neemt de recherche getuigenverklaringen mee in het onderzoek.