Opnieuw explosie bij woning, bewoners waren al ondergedoken

Opnieuw explosie bij woning, bewoners waren al ondergedoken

Geplaatst op 1 oktober 2023, om 09:55 uur

AMSTERDAM – Bij een woning in Amsterdam-Noord is deze ochtend voor de zoveelste keer een explosief afgegaan. Rond half zes is er vermoedelijk een explosief in de brievenbus van de woning aan de Volendammerweg gegooid waarna brandweer en politie ter plaatse komen.

De brand is gelukkig vrij snel gedoofd. De brandweer heeft de boel gecontroleerd waarna de boel is afgezet voor onderzoek door de politie. De teamleider explosieven veiligheid (TEV) heeft samen met de Forensische Opsporing onderzoek gedaan.

Zaterdagavond is er bij dezelfde woning ook al een explosief afgegaan en eerder deze week was er een explosie waarbij het raam van de woning is gesneuveld. Hiervoor was er al een houten schot voor het raam geplaatst. De bewoners waren al elders ondergedoken.

De buren zijn door de situatie angstig over hun eigen veiligheid.

Foto’s: Michel van Bergen