Levend schaap in kofferbak van auto op snelweg

Levend schaap in kofferbak van auto op snelweg

Geplaatst op 1 oktober 2023, om 09:13 uur

BOXTEL – In de nacht van zaterdag op zondag wordt er door de politie een auto staande gehouden op de A2 bij Boxtel. Bij de controle van het voertuig troffen agenten een levend schaap in de kofferbak aan.

Een team van Dierenambulance Brabant Noord-Oost , dat ter plaatse is gekomen, had zoiets ook nog niet eerder mee gemaakt. Het schaap is uit de kofferbak gehaald en is ongedeerd.

Al snel konden ze de eigenaar achterhalen omdat het schaap een geregistreerd Nederlands oormerk in haar oren heeft met een duidelijk nummer. Via de NVWA kwam de politie er achter dat het schaap afkomstig is van een kinderboerderij in Eindhoven.

Hoe en waarom het vrouwtjes schaap in de kofferbak van de auto met Duits kenteken is beland onderzoekt de politie. Het schaap is nu veilig.

Gezien het tijdstip is het dier vervoerd naar Regionaal Dierenopvangcentrum Ravenstein Waar ze nu goed verzorgd wordt. En zondag ochtend zal de politie contact opnemen met de beheerder van de kinderboerderij, zodat het schaap weer terug kan naar haar eigen weide.

Foto’s: Dierenambulance Brabant Noord-Oost