Dit waren moeder Marlous (39) en dochter Romy (14)

Dit waren moeder Marlous (39) en dochter Romy (14)

Geplaatst op 30 september 2023, om 08:57 uur

ROTTERDAM – De vrouw die donderdagmiddag door Fouad L. is doodgeschoten in een woning aan het Heiman Dullaertplein, is de 39-jarige Marlous. Ook haar 14-jarige dochter Romy kwam om het leven. “Het zijn een moeder en zus, die nog drie kinderen achterlaten. Dit is zo onwerkelijk.”

De tragedie heeft diepe sporen nagelaten in de buurt en de gemeenschap. Marlous en Romy laten achter: een tweelingzus, een jonger broertje, en een oudere zus. Het is momenteel niet duidelijk wie er voor deze kinderen zal zorgen na het verlies van hun moeder en zus. Marlous was enkele jaren geleden gescheiden van de vader van haar kinderen, die naar verluidt niet in Rotterdam woont.

Jasmine, een goede vriendin van Marlous, plaatst bloemen bij het zwarte hek op het plein en vertelt dat Marlous herhaaldelijk melding had gemaakt van dierenmishandeling door de buurman Fouad L. De verdachte had al eens eerder een taakstraf opgelegd gekregen voor dierenmishandeling, wat tot grote zorgen bij Marlous en haar vrienden leidde. Jasmine benadrukte dat de aandacht nu moet uitgaan naar het gezin dat zo tragisch is getroffen.

“Marlous was de allerliefste mens op deze aarde. Een engel,” zegt Shanta tegen Omroep Rijnmond, een andere vriendin van Marlous. Ze deelde veel privé met Marlous en er was wederzijds begrip. Vrienden en kennissen getuigen van Marlous’ vriendelijkheid, behulpzaamheid en moed.

Ook de voormalige buren van het gezin zijn diep geschokt door het verlies. Een buurvrouw vertelt over het verdriet en de impact op de kinderen, die voor het leven getekend zijn. Ze hoopt dat de kinderen de tragedie niet bewust hebben meegemaakt en dat het voor hen snel en vredig is verlopen.

Een andere buurtbewoner roemt Marlous als een vriendelijke en behulpzame vrouw, die hem bij veel dingen hielp, ondanks taalbarrières. Ze wordt beschreven als een schat van een mens. De gemeenschap heeft moeite om te bevatten waarom deze verschrikkelijke gebeurtenis juist bij dit liefdevolle gezin heeft plaatsgevonden.

Dochter Romy was een leerling aan de Horeca Vakschool Rotterdam, net als haar tweelingzus. Medeleerlingen zijn bij elkaar gekomen om hun steun te betuigen en kaarsen te branden. Vervolgens zijn ze naar het Heiman Dullaertplein gegaan, waar ze met burgemeester Ahmed Aboutaleb hebben gesproken.