Drie mannen gearresteerd voor openlijke geweldpleging tijdens en na voetbalwedstrijd

Drie mannen gearresteerd voor openlijke geweldpleging tijdens en na voetbalwedstrijd

Geplaatst op 26 september 2023, om 13:47 uur

TILBURG – Maandag en dinsdag zijn drie mannen gearresteerd vanwege openlijke geweldpleging tijdens en na de wedstrijd tussen Willem II en NAC. Er worden meer aanhoudingen verwacht.

Na de ongeregeldheden op 3 september 2023 tijdens en na de wedstrijd is er een politieonderzoek gestart. De gebeurtenissen zijn vastgelegd op camerabeelden, die grondig zijn geanalyseerd. De identiteit van drie mogelijke betrokkenen is inmiddels vastgesteld. In de afgelopen dagen zijn deze drie mannen uit Tilburg, van respectievelijk 26, 50 en 52 jaar oud, aangehouden. Twee van hen zijn na verhoor vrijgelaten en zullen in de nabije toekomst voor de rechter moeten verschijnen. De derde verdachte, die vandaag is aangehouden, blijft in hechtenis.

Personen die betrokken waren bij de rellen worden verzocht zichzelf te melden. Binnenkort zullen geblurrede beelden via televisie en (sociale) media aan het publiek worden getoond. Als er geen reactie komt, zullen de beelden herkenbaar worden gemaakt. Als u dit wilt voorkomen, wordt u aangemoedigd om contact op te nemen met het politiebureau.

Foto: Politie