Twee inzittenden gewond bij frontale aanrijding, bestuurster aangehouden

Twee inzittenden gewond bij frontale aanrijding, bestuurster aangehouden

Geplaatst op 24 september 2023, om 18:32 uur

KAMPERLAND – Bij een ernstig ongeval op de Oost-Westweg tussen Vrouwenpolder en De Banjaard zijn zondagmiddag twee mensen gewond geraakt. Een Duitse bestuurster is gearresteerd. Van haar is een bloedproef afgenomen vanwege een positieve speekseltest.

Het ongeluk tussen twee auto’s gebeurde rond 15.15 uur. In een auto met een Duits kenteken zaten vier inzittenden. In de andere auto zaten drie inzittenden. Meerdere politie-eenheden, ambulances en een traumahelikopter werden naar de plek van het ongeluk gestuurd. Ook de brandweer hielp bij de slachtoffers.

Vermoedelijk kwam de Duitse auto op de verkeerde weghelft en botste tegen de andere auto. Twee inzittenden van de Duitse auto raakten gewond en werden met de ambulance naar het ziekenhuis gebracht. De bestuurster van de Duitse auto werd aangehouden vanwege een positieve speekseltest. Van haar is een bloedproef afgenomen.

De politie onderzoekt de toedracht van het ongeval. De weg tussen Vrouwenpolder en De Banjaard is nog geruime tijd afgesloten. Het verkeer wordt via de parallelweg omgeleid.