Man (73) en vrouw (71) zwaar mishandeld door buurman (41)

Man (73) en vrouw (71) zwaar mishandeld door buurman (41)

Geplaatst op 24 september 2023, om 19:32 uur

AMSTERDAM – Zaterdagavond zijn een bejaard stel, 73-jarige man en 71-jarige vrouw, slachtoffer geworden van een zware mishandeling in de Geertruida van Lierstraat. Kort na de mishandeling is een bekende van de slachtoffers, een 44-jarige buurman, aangehouden. De recherche doet onderzoek in de zaak en doet een oproep aan buurtbewoners en personen die meer weten om zich te melden.

Rond 20.45 uur krijgen agenten de melding van een zware mishandeling in de Geertruida van Lierstraat. De slachtoffers zouden zwaargewond op straat liggen. Ter plaatse zien agenten een toeloop van buurtbewoners. Zij wijzen direct aan waar de slachtoffers liggen. De 71-jarige vrouw treffen agenten zwaargewond aan op straat. Op dat moment is het slachtoffer nog aanspreekbaar. Wanneer de agenten de eerste hulp van de buurtbewoners overnemen, worden ze gewezen op nog een slachtoffer. Het blijkt te gaan om de man van het slachtoffer. De 73-jarige man ligt verderop in een tuin en heeft ernstig letsel. Op dat moment is hij niet aanspreekbaar.

Buurtbewoners weten vrijwel direct een verdachte aan te wijzen. Het zou gaan om een 44-jarige buurman die op dat moment in zijn eigen woning is. Hij wordt vervolgens aangehouden en zit op dit moment vast op verdenking van zware mishandeling en poging doodslag.