Kinderen vinden handgranaat bij speeltuin

Kinderen vinden handgranaat bij speeltuin

Geplaatst op 24 september 2023, om 21:15 uur

ROTTERDAM – Een groepje spelende kinderen heeft zondagavond rond 18.45 uur een “handgranaat” aangetroffen in een speeltuin aan de Groepstraat in Rotterdam. De kinderen waren er meegaan spelen totdat iemand zei dat ze het beter neer konden leggen. De politie werd gebeld, die vervolgens de omgeving afsloot.

De granaat zou zijn gevonden in de struiken. Er werden door de kinderen foto’s van gemaakt en mee overgegooid. Daarna is de granaat bij een wipkip neergelegd en heeft de politie de omgeving afgesloten. Omdat niet bekend was of het om een echte of een neppe granaat ging, en zelfs de pin er nog in zat is het Team Explosieven Veiligheid ter plaatse gekomen. Die liet vervolgens de Explosieven Opruimingsdienst Defensie komen om de granaat veilig te stellen.

Het is niet bekend gemaakt of het nu om een echte of een neppe granaat ging.

Foto’s: Nieuws op Beeld