Zeer agressieve man opgepakt

Zeer agressieve man opgepakt

Geplaatst op 23 september 2023, om 16:14 uur

ETTEN-LEUR – Bedreiging, discriminatie en belediging zijn de strafbare feiten die hij in enkele minuten pleegt.

Het begon op zaterdagochtend om 7.50 uur. Een bezorger van levensmiddelen is klaar bij een klant aan de Havik. Op het moment dat ze bij de woning wegloopt zien zij en de klant een man lopen.

Vernielingen
Ze zien dat de man de bestelbus in gaat. De bezorgster sommeert hem uit haar bus te komen en trekt hem eruit. Op dat moment mishandelt hij haar door onder andere aan haar haren te trekken en haar een kniestoot te geven. De klant schiet te hulp maar de verdachte draait helemaal door. Hij pleegt meerdere vernielingen ten opzichte van de bestelbus en discrimineert de bezorger die een donkere huidskleur heeft.

Binnendringen
Ze vluchten de woning binnen en de bewoners proberen de rolluiken dicht te doen. De verdachte wil de woning binnen dringen en vernielt onder andere het luik en de deur. De politie is ondertussen gebeld en meerdere surveillance-eenheden zijn naar de Havik gestuurd. De verdachte gooit ondertussen meerdere levensmiddelen uit de bestelbus op straat kapot.

Aanhouding
De eerste agenten die de straat in rijden treffen meteen de verdachte. Hij wordt aangehouden maar verzet zich hevig waardoor geweld gebruikt moet worden. Bij zijn aanhouding beledigt hij de agenten. De 40-jarige man uit Etten-Leur wordt naar het bureau gebracht waar hij verhoord zal worden. De bezorger en de klant doen beide aangifte en ook de politieagenten.