Gevaarlijke achtervolging met dronken moeder en 8-jarig dochtertje op achterbank

Gevaarlijke achtervolging met dronken moeder en 8-jarig dochtertje op achterbank

Geplaatst op 23 september 2023, om 14:30 uur

ARNHEM – Op vrijdagavond is er een gevaarlijke achtervolging begonnen op de Amsterdamseweg in Arnhem. Daarbij bleek na het stoppen van de achtervolging een beschonken moeder achter het stuur te zitten, terwijl haar 8-jarig dochtertje op de achterbank zat.

Het incident begon toen de verkeerspolitie een tegenliggende bestuurder op de Amsterdamseweg opmerkte die de controle over haar voertuig volledig verloor. Het voertuig tolde meerdere keren om zijn as en kwam met een harde klap tot stilstand tegen een stoeprand. In een poging om te helpen en te controleren of de inzittenden ongedeerd waren, naderden de agenten het voertuig.

Echter, voordat ze de gelegenheid hadden om assistentie te verlenen, versnelde de bestuurster plotseling en stuurde haar auto over het fietspad, een grasveld en weer terug over het fietspad, weg van de plaats van het incident. De Verkeerspolitie zette onmiddellijk een achtervolging in, gebruikmakend van hun grote alcoholcontrolebus. Na een korte achtervolging slaagden ze erin om de roekeloze bestuurster tot stoppen te dwingen.

Wat tot grote schrik leidde, was de ontdekking van een 8-jarig meisje op de achterbank van de auto. Zij moest getuige zijn van dit beangstigende voorval.

Bij een ademtest op het politiebureau blies de bestuurster maar liefst 730 microgram alcohol per liter uitgeademde lucht (ug/l), wat aanzienlijk boven de toegestane limiet ligt. Haar rijbewijs zal worden ingetrokken en doorgestuurd naar de verkeersofficier en het Centraal Bureau Rijvaardigheidsbewijzen (CBR).