Spookrijder heeft airsoftwapens in zijn auto en wordt aangehouden

Spookrijder heeft airsoftwapens in zijn auto en wordt aangehouden

Geplaatst op 22 september 2023, om 12:38 uur

HORST – De politie ontving donderdagavond rond 21.00 uur meerdere meldingen over een automobilist die op de A73 tussen Venray en Horst met hoge snelheid tegen het verkeer in reed.

Agenten wisten de bestuurder van auto, een 29-jarige man uit Bilzen (BE), ter hoogte van afslag Horst-Noord aan de kant te zetten. Bij nadere controle van zijn voertuig bleek hij in het bezit te zijn van airsoftwapens. Twee vrachtwagens liepen rond dezelfde tijd en op hetzelfde traject materiële schade op. Onderzocht wordt of deze schade een relatie heeft met de spookrijdactie.

Aangehouden
De automobilist is aangehouden ter zake artikel 5A Wegenverkeerswet en artikel 13 lid 1 Wet Wapens en munitie. Hij is overgebracht naar een politiecellencomplex en zal daar verhoord worden. Zijn voertuig is afgesleept en wordt verder onderzocht.