15 gestolen fietsen aangetroffen in woning, twee verdachten aangehouden

15 gestolen fietsen aangetroffen in woning, twee verdachten aangehouden

Geplaatst op 22 september 2023, om 18:17 uur

ROOSENDAAL – De politie heeft donderdag in een woning aan de Philipslaan twee mensen aangehouden. De twee worden ervan verdacht betrokken te zijn bij fietsendiefstal. De politie kwam de verdachten op het spoor tijdens een onderzoek naar een fietsendiefstal, gepleegd op zondag 17 september 2023. De verdachten zijn een 35-jarige inwoonster van Roosendaal en een 41-jarige man zonder vast woonadres in Nederland.

De politie startte een onderzoek nadat zondag 17 september in alle vroegte een elektrische fiets was weggenomen op het Stationsplein. De e-bike was daar eerder gestald, maar bleek die zondag gestolen te zijn. Het onderzoek leidde de politiemensen naar een woning aan de Philipslaan. Toen ze daar donderdagavond 21 september een onderzoek instelden, troffen ze niet alleen de zondag gestolen fiets aan, maar nog een aantal andere fietsen en fietsonderdelen.

Twee aanhoudingen
In de woning was een 41-jarige man uit Polen aanwezig. De man heeft voor zover nu bekend is, geen vast adres in ons land. Even later arriveerde ook de bewoonster, een 35-jarige Roosendaalse. Beide mensen zijn aangehouden op verdenking van heling. Ze zitten nog vast.