Twee verdachten aangehouden na gewapende overval op winkel tijdens vluchtpoging

Twee verdachten aangehouden na gewapende overval op winkel tijdens vluchtpoging

Geplaatst op 21 september 2023, om 20:22 uur

SITTARD – De politie heeft op donderdagavond twee verdachten snel opgepakt na een gewapende overval op een winkelpand aan de Rijksweg Zuid. Het betreft twee mannen, respectievelijk 19 en 33 jaar oud. Tijdens de overval raakte één persoon gewond.

Kort voor 18.00 uur werd er melding gemaakt van twee individuen die het pand binnengingen, gekleed in donkere kleding en met maskers op, en die dreigden met een voorwerp dat op een vuurwapen leek, terwijl ze geld opeisten. Even later verlieten ze het pand en vluchtten weg op een scooter in de richting van een nabijgelegen park. Het is niet bekend of ze iets hebben buitgemaakt.

Het toeval wilde dat op dat moment een politiepatrouille onderweg was naar een andere melding en zich in de buurt bevond. De agenten zagen de scooter rijden en slaagden erin om een van de verdachten van de scooter te trekken en aan te houden. De andere verdachte vluchtte te voet verder en werd korte tijd later opgepakt nadat hij was gevonden en gebeten door een politiehond. Beide verdachten zijn overgebracht naar het politiebureau.