Politie zoekt specifieke auto in verband met woningbrand

Politie zoekt specifieke auto in verband met woningbrand

Geplaatst op 21 september 2023, om 18:29 uur

BREDA – Het rechercheteam dat het onderzoek naar de brand bij de woning aan de Scheldestraat in Breda uitvoert, is op zoek naar getuigen die in de wijken Westeinde/Tuinzigt in de nacht van maandag op dinsdag tussen 03.30 uur en 04.00 uur een klein model lichtkleurige auto hebben gezien, vermoedelijk een hatchback.

De brand ontstond op dinsdag rond 3.40 uur. Toen de politie ter plaatse kwam, hadden de vijf bewoners de woning al verlaten. Ze zijn nagekeken door ambulancepersoneel, waarbij een van hen behandeling nodig had vanwege verwondingen. De brand zou veroorzaakt zijn door een nog onbekende dader of daders die een brandbaar voorwerp naar binnen hebben gegooid, waardoor de bewoners gedwongen werden om te vluchten.

Een rechercheteam voert momenteel een grondig onderzoek uit, waarbij onder andere een buurtonderzoek is uitgevoerd en camerabeelden worden geanalyseerd. In dit verband is een klein model lichtkleurige auto, vermoedelijk een hatchback, naar voren gekomen op de camerabeelden.

Indien u de genoemde auto hebt waargenomen in de omgeving van Westeinde en/of Tuinzigt of als u beschikt over relevante camerabeelden, wordt u verzocht contact op te nemen met de politie via het nummer 0900-8844.