Overlast door verbrande rietdeeltjes na uitslaande brand in woning, deel van wijken afgesloten

Overlast door verbrande rietdeeltjes na uitslaande brand in woning, deel van wijken afgesloten

Geplaatst op 21 september 2023, om 10:30 uur

TIEL – Op donderdagochtend heeft er een grote brand plaatsgevonden in een woning met een rietenkap aan de Sportparklaan in Tiel.

De hulpdiensten werden om 09.25 uur grootschalig gealarmeerd vanwege de brand. Bij aankomst van de brandweer waren er vlammen die uit het dak sloegen, en daarom werd de brand opgeschaald naar een grote brand. De Veiligheidsregio gaf aan dat er veel rook was en adviseerde om ramen en deuren te sluiten indien men hier last van had. Volgens een woordvoerder van de brandweer was er sprake van een uitslaande brand. De woning is leeg, de bewoners zijn zelf naar buiten gegaan. Ook de bewoners van de huizen in de directe omgeving zijn allemaal uit hun woningen gegaan.

De brand is inmiddels onder controle, en de laatste fase van de brandbestrijding is begonnen. Als er in de komende uren nog steeds last is van rook of geur, wordt geadviseerd om de woning goed te ventileren. Bij de brand zijn roet- en rietdeeltjes in een groot gebied neergekomen. Deze kunnen zelf worden opgeruimd en bij het restafval worden weggegooid. Het wordt aanbevolen om na het opruimen de handen goed te wassen met zeep. Auto’s die zijn blootgesteld aan deze deeltjes kunnen worden afgespoeld met water.

Donderdagmiddag is het niet mogelijk om de naastgelegen wijk de Schepenbuurt uit te komen. Het gaat om mensen die wonen op De Schouw, Kogge, Bark, Pleijt, Hulk en de Praam. Op de uitrit naar de Laan van Westroijen ligt het grootwatertransport en met de personenauto is het onmogelijk over de aangelegde brug te rijden.

Foto’s: Persbureau Heitink