Jongen (16) steelt geld uit portemonnee van vrouw in rolstoel

Jongen (16) steelt geld uit portemonnee van vrouw in rolstoel

Geplaatst op 21 september 2023, om 16:13 uur

VLISSINGEN – Een 16-jarige jongen uit Zierikzee is woensdagavond omstreeks 19.55 uur door de politie aangehouden op verdenking van diefstal. Hij zou geld hebben gestolen uit de portemonnee van een 61-jarige vrouw uit Vlissingen, die in een rolstoel zat.

De verdachte is in hechtenis genomen en zal vrijdag worden voorgeleid aan de rechter-commissaris. Het slachtoffer heeft aangifte gedaan. Ze verklaarde dat ze rond 19.00 uur in haar elektrische rolstoel, samen met een 88-jarige bekende die een rollator gebruikte, onderweg was naar de supermarkt. Op de Hellingbaan, komend vanuit de richting van de parkeergarage, zag ze een jongen op een step naderen. Hij stopte bij haar en nam haar portemonnee, die op het dienblad op haar schoot lag. Uit de portemonnee haalde hij een bankbiljet van vijf euro en een muntstuk van twee euro. Vervolgens plaatste hij de portemonnee terug op het dienblad en liep weg.

Rond 19.55 uur merkte de politie een jongeman op in de Aagje Dekenstraat, die voldeed aan het opgegeven signalement, in de nabijheid van een man in een scootmobiel. Op dat moment was er geen sprake van een strafbaar feit. Toch besloten de agenten de jongen aan te houden als verdachte van de eerdere diefstal. Tijdens het verdere onderzoek werd de jongen herkend door zowel de aangeefster als een getuige.

Donderdagochtend heeft de jongen de diefstal toegegeven. Hij was het biljet van vijf euro verloren en had met de twee euro een tweetal pakjes frisdrank gekocht in de supermarkt.