Man met contant geld en sieraden aangehouden op Schiphol voor witwassen

Man met contant geld en sieraden aangehouden op Schiphol voor witwassen

Geplaatst op 20 september 2023, om 17:26 uur

SCHIPHOL – De Koninklijke Marechaussee op Schiphol heeft afgelopen zondag een 35-jarige man uit Groningen aangehouden. Bij de man werd een groot contant geldbedrag aangetroffen. Daarnaast droeg hij sieraden met een gezamenlijke waarde van tienduizenden euro’s. Hij wordt verdacht van witwassen.

De verdachte wilde vanaf Schiphol vertrekken naar Curaçao, toen ongeveer €8000,- in contanten, verschillende luxe goederen en sieraden werden aangetroffen. Hierop heeft een rechercheteam van de Koninklijke Marechaussee een onderzoek ingesteld.

Naar aanleiding van het onderzoek, vond er tevens een doorzoeking plaats in een woning in Vlaardingen. Bij deze doorzoeking werden onder andere merkkleding en dure artikelen ter waarde van tienduizenden euro’s in beslag genomen. De verdachte is inmiddels in vrijheid gesteld. Het rechercheteam onderzoekt de zaak onder leiding van het Openbaar Ministerie in Noord-Holland.

Het rechercheteam maakt deel uit van het Samenwerkingsverband Liquide Middelen (SVLM). Gezamenlijk bestrijden ze geldkoeriers en witwassen op de luchthaven Schiphol.