Gedumpte pups bij dierenopvangcentrum ingeslapen

Gedumpte pups bij dierenopvangcentrum ingeslapen

Geplaatst op 19 september 2023, om 16:58 uur

ENSCHEDE – Tussen maandag 20:30 uur, en dinsdag 07:15 uur, hebben zich bij de ingang van het Dierenopvangcentrum aan de Boswinkelbeekweg 10 in Enschede zorgwekkende gebeurtenissen voorgedaan. Er zijn 3 pups gedumpd, wat een strafbaar feit is.

Het achterlaten van dieren op deze manier is in strijd met de wet. De autoriteiten zijn nu op zoek naar informatie om te achterhalen wie verantwoordelijk is voor deze daad. Na controle door de dierenarts zijn de pups geëuthanaseerd. De pups konden niet lopen en bleken medisch niet in orde, volgens de dierenarts hebben de pups ook nog nooit normaal gelopen.

Hier volgt wat informatie over de achtergelaten pups:
2 reutjes
1 teefje
Leeftijd ongeveer zes tot zeven weken oud
Kruising Stafford
Opvallend lange nagels.

Als u enige informatie heeft over de herkomst van deze pups of weet van wie ze zijn, wordt u dringend verzocht om contact op te nemen met de politie.

Foto’s: Instagram dierenpolitie_on