Politie onderzoekt brand bij Islamitische basisschool

Politie onderzoekt brand bij Islamitische basisschool

Geplaatst op 17 september 2023, om 03:46 uur

NIJMEGEN – In de nacht van zaterdag op zonder even voor middernacht \regen de hulpdiensten een melding van een brand op de Islamitische Basisschool aan de Heiweg in Nijmegen.

De brandweer moest bij aankomst de zijdeur van de school openbreken om toegang te krijgen tot het brandende gebouw. Eenmaal binnen hebben de brandweerlieden met één straal het vuur bestreden, maar de exacte locatie van de brandhaard binnen het gebouw bleef vooralsnog onbekend.

Verschillende buurtbewoners hebben hun waarnemingen gedeeld. Eén van hen, die rond 21:00 uur buiten een sigaret aan het roken was, hoorde een luide knal. Een andere buurtbewoner, die op dat moment aan het gamen was, meldde ook een luide knal rond dezelfde tijd. De eerste buurtbewoner vertelde dat ze getuige was van een incident waarbij een grote steen tegen een van de ramen van de school werd gegooid.

De politie is begonnen met een grondig onderzoek naar de oorzaak van de brand en de mogelijke betrokkenheid van derden. Om eventuele sporen te behouden, is er vannacht bewaking aanwezig op het schoolterrein om te voorkomen dat iemand toegang krijgt.

Het gebied rondom de Islamitische Basisschool is afgezet met politielinten terwijl het onderzoek voortduurt. Op dit moment is de omvang van de schade aan het gebouw nog niet bekend.

Foto’s: Persbureau Heitink