Lichaam aangetroffen bij zoekactie naar vermiste zwemmer

Lichaam aangetroffen bij zoekactie naar vermiste zwemmer

Geplaatst op 17 september 2023, om 14:12 uur

GAASPERDAM – Zondagmiddag heeft de politie tijdens een zoekactie naar een vermiste zwemmer een lichaam aangetroffen in de Gaasperplas. Eerder werd de kleding van de zwemmer gevonden aan de oever van de plas.

Een omstander had gistermiddag gezien dat een man zich voorbereidde om een duik te nemen in de plas. Ondanks het advies van de omstander om dit vanwege de watertemperatuur niet te doen, besloot de man naar verluidt toch het water in te gaan.

Enige tijd later werd de kleding van de man aan de oever gevonden, wat leidde tot de start van een zoekactie door de politie in de omgeving van de Gaasperplas. De politie gaat ervan uit dat het aangetroffen lichaam van de vermiste zwemmer is. Er zal onderzoek worden uitgevoerd om de omstandigheden rondom zijn overlijden te bepalen.