Ruim 75 jongeren keren zich tegen de politie op kermis, agent gewond

Ruim 75 jongeren keren zich tegen de politie op kermis, agent gewond

Geplaatst op 16 september 2023, om 13:05 uur

DELFT – Bij ongeregeldheden rondom de kermis in het centrum van Delft is vrijdagavond een agent gewond geraakt. Na een aanhouding keerde een groep van zo’n 75 personen zich tegen de politie, waarna op linie is gewerkt om de orde te herstellen.

Vrijdagavond kreeg de politie meerdere meldingen van incidenten rondom de kermis op de Markt in Delft. Bij het afhandelen van een van de meldingen kon een persoon geen geldig legitimatiebewijs tonen en beledigde agenten. Hierop werd de persoon aangehouden.  Een groep van zo’n 75 jongeren keerde zich vervolgens tegen de politie. Agenten moesten op linie werken om de orde te herstellen. Bij de vechtpartij is een agent gewond geraakt. Er is aangifte gedaan van mishandeling.

Burgemeester sluit kermis

Gedurende de vrijdagavond bleef het lange tijd op verschillende plekken onrustig rondom de kermis van Delft. Op last van de (loco-)burgemeester van Delft werd de kermis vroegtijdig gesloten om de openbare orde te herstellen.