Man (30) slaat agent tanden uit de mond

Man (30) slaat agent tanden uit de mond

Geplaatst op 16 september 2023, om 17:26 uur

ALMELO – Op vrijdagavond heeft een 30-jarige man in Almelo een politieagent aangevallen, waarbij de agent meerdere tanden verloor als gevolg van de mishandeling. De verdachte is inmiddels gearresteerd en wordt nog steeds vastgehouden.

Het incident ontstond toen de agenten ingrepen om een beveiligingsmedewerker van een horecagelegenheid te assisteren. Deze beveiliger was bezig met het verwijderen van een lastige klant uit de zaak. Toen de man probeerde weg te lopen, verzochten de agenten hem om te blijven staan. Op het moment dat ze de man vastpakten, keerde hij zich plotseling om en sloeg met volle kracht een van de agenten in het gezicht.

De klap resulteerde in het losraken of breken van meerdere tanden bij de agent. De politie meldt dat een arts heeft geprobeerd het gebit van de agent zo goed mogelijk te herstellen. De verdachte raakte zelf ook gewond door de confrontatie en werd voor behandeling naar een ziekenhuis gebracht voordat hij werd aangehouden. De mishandelde agent heeft aangifte gedaan van het geweldsincident.