Meerdere fietsers en wandelaars gewond door bijtende herdershond

Meerdere fietsers en wandelaars gewond door bijtende herdershond

Geplaatst op 14 september 2023, om 09:02 uur

BIGGEKERKE – Een loslopende herdershond beet woensdagochtend rond 10u00 meerdere voetgangers en fietsers in hun voet of been. De hond liep los nabij de Duinweg.

Agenten kregen een melding dat een herdershond rond de parkeerplaats aan de Valkenisseweg in Biggekerke omstanders zou bijten. Het been van het slachtoffer bij de parkeerplaats was geschampt. Op het ruiterpad naast de Duinweg had een vrouw flinke bijtwonden in haar been. Omstanders hadden dit bij de ambulancedienst gemeld. Meerdere fietsers verklaarden ook te zijn gebeten en vertelden dat vermoedelijk de eigenaar met de loslopende hond was vertrokken. Ze wezen de richting aan. Omdat de hond nog losliep, gingen de agenten er achteraan om het dier zo snel mogelijk onder controle te brengen, zodat er niet nog meer slachtoffers zouden vallen. Ze zagen op de Noordendolfer de eigenaar van de hond (75) uit de gemeente Veere. De herder liep verderop en probeerde een wielrenner te bijten. De hond liet zich met veel moeite vangen. Agenten namen de hond in beslag en het dier werd op het politiebureau opgehaald door RVO. Deze organisatie beslist onder meer of de hond wordt onderworpen aan een risico-assessment (o.a. gedragstest).

Oproep aan slachtoffers die zich nog niet gemeld hebben
De politie komt graag in contact met slachtoffers van dit bijtincident die zich nog niet gemeld hebben.