Twee zwaargewonden bij steekincident, 16-jarige aangehouden

Twee zwaargewonden bij steekincident, 16-jarige aangehouden

Geplaatst op 13 september 2023, om 15:40 uur

AMSTERDAM – Dinsdagmiddag rond 16.30 uur zijn twee personen zwaargewond geraakt bij een heftig steekincident in de Vogelbuurt in Amsterdam-Noord. Later op de avond is een 16-jarige jongen aangehouden die mogelijk iets te maken heeft met het incident.

Omstanders zien die middag een man en een vrouw bebloed aankomen bij een horecagelegenheid in de Eendenstraat. Direct komen omstanders, politie en ambulancediensten in actie. Zodra agenten aankomen wordt eerste hulp verleend aan de slachtoffers. Zo wordt een tourniquet aangelegd bij de vrouw om de ergste bloedingen te stoppen.

Beiden personen zijn overgebracht naar het ziekenhuis.