VIDEO: Zware regenval in Limburg, man maakt angstig moment mee

VIDEO: Zware regenval in Limburg, man maakt angstig moment mee

Geplaatst op 12 september 2023, om 21:13 uur

MAASTRICHT – De meldkamer van de brandweer in Maastricht ontving dinsdagavond een groot aantal meldingen van wateroverlast, zo meldt de Telegraaf. Binnen een uur werden er 85 meldingen geregistreerd. Als gevolg hiervan werd er in de brandweerkazerne een actiecentrum opgezet, van waaruit de hulpdiensten konden reageren op de meldingen, aldus een woordvoerster van de brandweer.

Maastricht en de omliggende gebieden werden getroffen door hevige hoosbuien op dinsdagavond. Het actiecentrum werd omstreeks 19:15 uur operationeel vanwege voortdurende meldingen van wateroverlast. Uit berichten op sociale media bleek dat kelders onder water liepen, straten overstroomden en toiletten overstroomden. Volgens de woordvoerster stond ook de kelder van het ziekenhuis onder water. De stationshal in Maastricht werd afgezet met linten omdat deze was overspoeld, en een tankstation aan de Via Regia liep onder water en werd gesloten. Op verschillende locaties raakten auto’s vast in het water. Valkenburg ondervond ook wateroverlast. De woordvoerster van de brandweer meldde dat het zware onweer zich geleidelijk naar het noordelijker gelegen Sittard-Geleen verplaatste.

Bovendien werd de A2 tussen knooppunt Kruisdonk en Meerssen in de richting van Eindhoven afgesloten voor verkeer vanwege wateroverlast, zo kondigde Rijkswaterstaat aan. Het verkeer werd omgeleid. De regio werd getroffen door hevige onweersbuien, wat resulteerde in aanzienlijke overlast. In Limburg werd code geel afgegeven vanwege de intensieve regenval en hagelbuien binnen korte tijd.