Reanimatie nadat auto met twee personen in het water belandt

Reanimatie nadat auto met twee personen in het water belandt

Geplaatst op 12 september 2023, om 02:48 uur

APELDOORN – Op maandagavond is een auto in het Apeldoorns Kanaal langs de Matenpoort in Apeldoorn beland. Omstanders reageerden direct en sprongen het water in om te helpen. De brandweerduikers hebben twee personen uit het voertuig gehaald, waarvan er één is gereanimeerd.

Het incident vond plaats rond 23.00 uur op het punt waar de weg een bocht maakt in de richting van het kanaal. Toen de hulpdiensten ter plaatse kwamen, zagen ze dat meerdere personen in het water waren gesprongen. Deze personen zijn uit het water gegaan en voorzien van warmtedekens.

Brandweerlieden zijn vervolgens het water ingegaan om te zoeken, later met behulp van duikers. De veiligheidsregio Noord- en Oost-Gelderland meldde later dat twee personen uit de auto zijn gehaald, waarvan er één op de oever is gereanimeerd. De plaats van het incident werd afgezet met witte doeken.

Beide slachtoffers zijn vervolgens naar het ziekenhuis gebracht. Hun huidige toestand is niet bekend.

Foto’s: Persbureau Heitink