Onderzoek naar onopgeloste moord op Peter van den Berg in 1989 gaat door

Onderzoek naar onopgeloste moord op Peter van den Berg in 1989 gaat door

Geplaatst op 12 september 2023, om 18:38 uur

DEN HAAG – Op 15 september 1989, omstreeks 21.30 uur, werd Peter van den Berg neergeschoten en overleed aan zijn verwondingen. Twee weken eerder was hij ook al beschoten.

Die avond bezocht Peter van den Berg Café de Condor aan de 2e Louise de Colignystraat in Den Haag, zijn stamkroeg, rond 19.00 uur. Omstreeks 21.30 uur verliet hij de kroeg en begaf zich naar zijn grijze Mercedes, geparkeerd in de Jacob Mosselstraat, vlak om de hoek van de kroeg. Bij zijn auto, vermoedelijk net nadat hij was ingestapt, werd hij neergeschoten en kort daarna overleed hij in het ziekenhuis. Getuigen zagen een rood, klein model voertuig in de buurt van het slachtoffer’s auto staan. Een man van 25-40 jaar met een normaal postuur, sluik, half lang donker haar, een jack en sportschoenen stapte uit dit voertuig. Hij schoot op het slachtoffer en reed vervolgens weg in de richting van de Juliana Stolberghlaan. Hoewel er geen tweede persoon of bestuurder werd waargenomen, kan deze wel aanwezig zijn geweest. Op basis van het gegeven signalement werden twee personen aangehouden, maar er bleek onvoldoende bewijs tegen hen, en hun zaak werd geseponeerd.

Het motief voor de moord zou mogelijk te maken kunnen hebben met een relationele kwestie, gerelateerd aan Van den Berg’s ex-partner. Dit scenario is meerdere malen in de media en literatuur genoemd, maar is nooit afdoende bewezen. Daarom blijft de mogelijkheid open dat er nog andere scenario’s zijn. In Team West wordt een gedetailleerde getuigenoproep gedaan, en er worden beelden van het slachtoffer getoond.