Man gewond bij schietpartij, verdachte aangehouden

Man gewond bij schietpartij, verdachte aangehouden

Geplaatst op 11 september 2023, om 09:45 uur

AMSTERDAM – Een man is zondagavond gewond geraakt bij een schietpartij in Amsterdam-Noord. Rond half elf kwam de melding binnen van de schietpartij aan de Hilversumstraat. Meerdere politie-eenheden en een ambulance kwamen met spoed ter plaatse.

In het flat werd het gewonde slachtoffer aangetroffen. Deze verklaarde drie maal te zijn beschoten waarvan er één zijn lichaam heeft verwond. De man is door ambulancepersoneel opgevangen en kon zelf mee de ambulance in lopen, maar hij wilde na behandeling niet mee naar het ziekenhuis gaan.

De vermoedelijke dader zou verderop in de wijk lopen. Agenten in kogelwerende vesten gingen in de wijk naar de man op zoek en er werd uiteindelijk op een ander stuk van de Hilversumstraat een man die aan het signalement voldeed aangetroffen. De man leek zwaar onder invloed en gaf aan het nodige gesnoven te hebben. Hij werd geboeid en uiteindelijk met een politiebusje meegenomen. Het is nog onbekend of dit ook daadwerkelijk de dader is.

Op een ander stuk straat, waar de schietpartij heeft plaatsgevonden, heeft de politie ook nog onderzoek verricht.

Foto’s:  Michel van Bergen