Explosief materiaal gevonden bij huiszoeking in woonwijk, omgeving weer vrijgegeven

Explosief materiaal gevonden bij huiszoeking in woonwijk, omgeving weer vrijgegeven

Geplaatst op 10 september 2023, om 12:41 uur

NIJMEGEN – Bij een huiszoeking in de woonwijk Gildenkamp in Nijmegen, Lindenholt, is op zondagochtend explosief materiaal aangetroffen in een schuur. De politie meldt dat het materiaal bestond uit brandstof omwikkeld met aluminiumfolie, waar zwaar vuurwerk aan was bevestigd. Deze ontdekking vond plaats in de 41e straat van de wijk.

De politie arriveerde rond 10.15 uur in de straat en sloot onmiddellijk het gebied af. De Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD) werd ook opgeroepen, omdat explosieven betrokken waren. Rond 11.30 uur gingen de EOD-experts samen met de brandweer naar de schuur om het materiaal te onderzoeken en indien nodig onschadelijk te maken. Tijdens dit proces mochten de buurtbewoners hun huizen niet betreden. Ongeveer een half uur later waren de activiteiten rond de schuur voltooid, en vertrokken de brandweer en de explosievenexperts. De bewoners kregen toestemming om terug te keren naar hun huizen, en het gebied werd weer vrijgegeven.

Een woordvoerder van de politie verteld tegenover De Gelderlander dat er in de schuur iets aangetroffen leek op een soort brandbom. De huiszoeking was uitgevoerd omdat de bewoner eerder was gearresteerd wegens bedreiging met een vuurwapen.

Volgens buurtbewoners betreft het een man die ongeveer vier jaar geleden in de buurt is komen wonen en bekend staat om psychische problemen. Hij zou eerder in aanraking zijn gekomen met justitie.

Foto’s: Persbureau Heitink