Rotterdammer (29) aangehouden voor betrokkenheid bij steekincident Marokko

Rotterdammer (29) aangehouden voor betrokkenheid bij steekincident Marokko

Geplaatst op 9 september 2023, om 12:15 uur

ROTTERDAM – De politie heeft op vandaag een 29-jarige man uit Rotterdam aangehouden. Hij wordt verdacht van betrokkenheid bij het dodelijk steekincident op een andere Rotterdammer in Marokko eind juli van dit jaar. Vermoedelijk als gevolg van dit steekincident vond tot twee keer toe een explosie plaats bij een woning op de Rembrandtstraat.

Twee explosies
In de nacht van 3 op 4 augustus ging voor het eerst een explosief af bij een woning op de Rembrandtstraat in Rotterdam. Twee mannen, een 23-jarige man uit Spijkenisse en een 24-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats werden aangehouden. Deze verdachten zitten nog vast.

In de nacht van 4 op 5 september was dezelfde woning opnieuw het doelwit van een explosie. Opnieuw raakte niemand gewond. Voor deze explosie zijn nog geen aanhoudingen verricht.

Dodelijk steekincident
In het onderzoek naar de golf aan explosies in Rotterdam, stuitten rechercheurs op aanwijzingen dat er een verband bestaat tussen de explosies op de Rembrandtstraat en het dodelijk steekincident in Marokko eind juli. Hierbij kwam een Rotterdammer om het leven. Een Team Grootschalige Opsporing (TGO) startte op basis van de link tussen deze incidenten een onderzoek onder leiding van het Openbaar Ministerie. Op 9 september is de 29-jarige verdachte aangehouden. Hij wordt verdacht van betrokkenheid bij het steekincident.