Geschaarde vrachtwagen op snelweg, chauffeur raakt gewond

Geschaarde vrachtwagen op snelweg, chauffeur raakt gewond

Geplaatst op 9 september 2023, om 06:21 uur

CUIJK – Op vrijdagavond is op de A73 in Cuijk een vrachtwagen gekanteld. De chauffeur raakte bekneld in de cabine en kon na ongeveer een uur bevrijd worden door de brandweer. Het slachtoffer liep ernstige verwondingen op en is overgebracht naar een ziekenhuis in Nijmegen.

Volgens een woordvoerder van de Veiligheidsregio tegenover De Gelderlander betrof het een complexe bevrijdingsoperatie. “Een vrachtwagen is gemaakt van zwaar materiaal, en de cabine zit natuurlijk hoger dan bij een gewone personenauto. Het kostte de nodige inspanning om de chauffeur te bevrijden.”

Naar verluidt raakte de bestuurder in de berm, waarna hij de controle over het voertuig verloor en de vrachtwagen kantelde. Na het ongeval werd ook een traumahelikopter opgeroepen, die op de snelweg landde.

Rijkswaterstaat meldt dat de A73 tussen Cuijk en Haps in de richting van Venlo op vrijdagavond gesloten is. Het verkeer dat vastzit, wordt omgeleid vanaf ongeveer 22.00 uur. De hulpdiensten zijn nog bezig met de afhandeling van het gekantelde voertuig. De verwachting is dat de wegafsluiting minstens tot 06.00 uur de volgende ochtend zal duren.

Foto’s: SK-MEDIA