FOTOSERIE: Waterkanon ingezet bij demonstratie A12

FOTOSERIE: Waterkanon ingezet bij demonstratie A12

Geplaatst op 9 september 2023, om 16:19 uur

DEN HAAG – De politie heeft de eerste mensen die de snelweg A12 in Den Haag blokkeerden, verwijderd en gearresteerd. Ze waren eerder opgeroepen om de snelweg te verlaten en zich bij de steundemonstratie bij station Den Haag Centraal te voegen. Toen ze weigerden te vertrekken, werden ze door de politie aangehouden.

Op de snelweg bevonden zich duizenden mensen, en bij eerdere protesten werden ze één voor één in bussen gezet, wat uren in beslag nam. Vervolgens werden ze naar de rand van de stad gebracht, waar ze zonder aanklacht of proces-verbaal werden vrijgelaten. Sommigen keerden later terug naar de A12 om verder te demonstreren.

Een opvallend detail is dat onder de zaterdag gearresteerde demonstranten ook een kind van ongeveer 10 jaar oud was.

Eerder op zaterdag had de politie waterkanonnen ingezet om de demonstranten van de A12 te verdrijven, maar net als bij eerdere blokkades had dit geen effect.

Foto’s: Michel van Bergen