Twee agenten gewond door belaging bij school

Twee agenten gewond door belaging bij school

Geplaatst op 8 september 2023, om 19:28 uur

VOORBURG – Bij een school aan de Delflandlaan in Voorburg raakten op donderdag twee politieagenten gewond nadat ze werden aangevallen. De agenten waren ter plaatse om in te grijpen bij een conflict tussen jongeren, waarbij een van de jongeren vervolgens de agenten aanviel.

De politie ontving omstreeks 16.00 uur een melding van een verontrustende situatie bij de school als gevolg van een conflict tussen meerdere jongeren. Het is niet duidelijk of de betrokken jongeren leerlingen van de school waren.

Een 14-jarige jongen uit Den Haag weigerde de instructies van de agenten op te volgen en werd daarom aangehouden. De moeder van de jongen, die ook aanwezig was, trachtte de aanhouding te verhinderen. De verdachte viel vervolgens een andere agent aan en zette haar in een nekklem. Dit leidde tot een worsteling waarbij ook de andere agent gewond raakte. De jongen is gearresteerd.

De politie benadrukt dat zij geen verbale of fysieke agressie tegen politieagenten en andere openbare dienstverleners tolereert en altijd zal ingrijpen. In een verklaring stelt de politie: “Degenen die geweld gebruiken tegen politieagenten en anderen met een publieke taak worden niet alleen strafrechtelijk vervolgd, maar ook aansprakelijk gesteld voor eventuele schade die ze veroorzaken. Het is overeengekomen dat de straffen voor geweld tegen politieagenten en anderen met een publieke taak altijd zwaarder zullen zijn.”