Bestuurder (20) onder invloed van verdovende middelen ramt geparkeerde auto’s

Bestuurder (20) onder invloed van verdovende middelen ramt geparkeerde auto’s

Geplaatst op 8 september 2023, om 09:48 uur

WERKENDAM – Op donderdagavond veroorzaakte een 20-jarige bestuurder aanzienlijke schade door vier geparkeerde auto’s te raken. In zijn auto werden benodigdheden voor het gebruik van lachgas aangetroffen.

Kort voor middernacht ontving de politie een melding om naar de Sasdijk in Werkendam te gaan. Daar had de bestuurder van een auto ernstige schade veroorzaakt door vier geparkeerde auto’s te raken. Ter plaatse troffen de agenten de 20-jarige bestuurder aan, die verward rondliep. Hij bleek gewond te zijn en ontving medische hulp van het ambulancepersoneel. Tijdens hun onderzoek in de auto van de bestuurder ontdekten de agenten benodigdheden voor het gebruik van lachgas. Een getuige meldde dat hij had gezien dat een andere persoon een lachgascilinder uit de auto had gehaald. Deze persoon, 21 jaar oud, werd door de agenten aangesproken en kreeg een proces-verbaal voor het verwijderen van bewijsmateriaal tijdens een politieonderzoek.

Uit een voorlopig onderzoek van de politie bleek dat de bestuurder onder invloed was van verdovende middelen. Hij werd gearresteerd en vervolgens naar een ziekenhuis gebracht.