Bestelbus vol met gestolen fietsen aangetroffen, vier aanhoudingen

Bestelbus vol met gestolen fietsen aangetroffen, vier aanhoudingen

Geplaatst op 8 september 2023, om 14:41 uur

SCHIJNDEL – Een oplettende voorbijganger zag dat er een bestelbus in een bakwagen geladen werd. Dit vond hij er nogal verdacht uitzien waarop hij de politie inschakelde.

Agenten gingen met meerdere eenheden ter plaatse. Tijdens het naderen zagen ze personen met kentekenplaten lopen en reed er een voertuig snel weg. De bakwagen met daarin de bestelbus bleef op de parkeerplaats achter.  Het voertuig wat weg reed, werd door ons gecontroleerd. In het voertuig zaten meerdere personen en zagen de agenten onder andere kapotte fietssloten en fietscomputers liggen.

Een andere eenheid reed naar de bakwagen met daarin de bestelbus. Na onderzoek aan deze voertuigen bleken hier wel tientallen fietsen in te staan.  Hierop zijn er vier personen aangehouden voor heling van de fietsen. Tevens zijn alle voertuigen die erbij betrokken waren in beslag genomen voor nader onderzoek.

Later op het bureau zijn agenten begonnen aan de puzzel van fietsen in het voertuig. Fiets na fiets die uit het voertuig werd gehaald bleek als gestolen gesignaleerd bij de politie.

Door de oplettendheid van een voorbijganger zijn deze vier verdachten gepakt en kunnen er een hoop fietsen terug naar de rechtmatige eigenaar.

Foto: Politie