Derde explosie bij horecagelegenheid

Derde explosie bij horecagelegenheid

Geplaatst op 7 september 2023, om 15:30 uur

SCHIEDAM – Bij een horecagelegenheid Het Paleis aan de De Brauwweg in Schiedam heeft op 7 september een explosie plaatsgevonden. Het is de derde keer in een paar maanden tijd dat feestzalencomplex getroffen wordt. Er raakte niemand gewond, maar de schade en schrik is groot. De ontploffing vond rond 05.15 uur plaats.

Aanhouding
In het onderzoek naar de tweede explosie van 18 augustus heeft de politie op 4 september een 21-jarige man uit Rotterdam aangehouden voor de betrokkenheid bij dit incident. De explosie ging af aan de achterkant van het zalencentrum en veroorzaakte een kapotte ruit. Direct na de explosie werd het onderzoek opgestart en werden er sporen veilig gesteld door de forensische opsporing.

In bewaring
Ruim twee weken later kon dus een 21-jarige man uit Rotterdam worden aangehouden. Hij is op 7 september voorgeleid aan de rechter-commissaris, die hem voor 14 dagen in bewaring in bewaring heeft gesteld. De politie zet de onderzoeken naar alle drie de explosies voort.