Persoon na uren van van Waalbrug gehaald door arrestatieteam

Persoon na uren van van Waalbrug gehaald door arrestatieteam

Geplaatst op 6 september 2023, om 08:37 uur

NIJMEGEN – Op woensdagochtend werd de Waalbrug in Nijmegen tijdelijk gesloten voor al het verkeer omdat een man naar het hoogste punt van de brugbogen was geklommen. Het kostte enkele uren voordat hij uiteindelijk met behulp van een hoogwerker van de brandweer veilig naar beneden werd gehaald.

Rond 05.30 uur kwam er een melding binnen dat er een persoon op de Waalbrug was geklommen, volgens een woordvoerder van de politie tegenover de Gelderlander. De hulpdiensten reageerden snel en de Dienst Speciale Interventies werd ingeschakeld. Op de brug troffen ze een persoon aan met verward gedrag.

Verschillende hulpverleners klommen vrijwel direct de brug op om contact te maken met de persoon. Uiteindelijk begon de persoon rond 9.30 uur richting de hoogwerker van de brandweer te bewegen. Hulpverleners beveiligden hem of haar met een harnas zodat hij veilig in het bakje kon stappen, en even later was de persoon beneden.

Doordat de Waalbrug nog steeds volledig was afgesloten, zelfs voor voetgangers en fietsers, werd het verkeer in de stad omgeleid door de politie. Dit resulteerde in aanzienlijke vertragingen in en rond het stadscentrum, met name op de brug de Oversteek, het Keizer Karelplein en de aangrenzende wegen.

Foto’s: John Beckmann/Persbureau Persbureau Heitink