Gat in voordeur door explosie

Gat in voordeur door explosie

Geplaatst op 6 september 2023, om 11:20 uur

AMSTERDAM – Bewoners van het Steigereiland op IJburg in Amsterdam werden woensdagochtend opgeschrikt door een explosie. In een voordeur op de Galjootstraat is een groot gat geblazen, zo is op foto’s te zien.

De explosie vond even voor 7.00 uur plaats. Ook een ruit van de woning is er volledig uitgeblazen. Glasscherven liggen op straat. Naast een explosievenverkenner van de politie werden ook de brandweer en een ambulance opgeroepen.

Een buurtbewoner laat weten dat het om een enorme knal ging. “De hele grond trilde en overal hoorde je alarmen afgaan, van scooters en auto’s. Volgens mij is er ook een ruit uitgeknald, en geen kleintje.”

Een woordvoerder van de politie laat weten dat er na de explosie een verdachte op een scooter is gezien. Het ging om een oud model scooter van het merk Vespa. Via Burgernet is het signalement van de man verspreid. Het gaat om een man met een ‘gezet-gespierd postuur’, die een zwarte jas met capuchon, zwarte broek en een rugtas van het merk North Face droeg.

De Forensische Opsporing van de politie is op dit moment bezig met een sporenonderzoek.

Foto’s: Mizzle Media / Michel van Bergen