Inspecteur politie aangehouden wegens doorspelen politie-informatie

Inspecteur politie aangehouden wegens doorspelen politie-informatie

Geplaatst op 5 september 2023, om 13:50 uur

AMSTERDAM – Een 39-jarige inspecteur van politie is dinsdagochtend  in Amsterdam aangehouden op verdenking van het doorspelen van vertrouwelijke informatie aan derden. Een 36-jarige man uit Naarden en een man van 35 jaar uit Soest werden eveneens aangehouden in deze strafzaak.

Ook hebben er doorzoekingen plaatsgevonden in Almere en Hilversum. Daarnaast is de werkplek van de politieman, werkzaam bij de eenheid Amsterdam, doorzocht.

Het onderzoek van de Rijksrecherche en het Landelijk Parket is in volle gang en de aangehouden verdachten worden verhoord. Verdachten zijn in beperkingen gesteld en mogen geen contact met de buitenwereld hebben, behalve met hun advocaat. Nieuwe aanhoudingen worden niet uitgesloten.