Grote brand bij afvalverwerker

Grote brand bij afvalverwerker

Geplaatst op 4 september 2023, om 07:19 uur

AMSTERDAM – Op het terrein van afvalverwerker Renewi in het Westelijk Havengebied in Amsterdam is zondagavond brand uitgebroken. De brandweer adviseert mensen die last hebben van de rook om ramen en deuren te sluiten.

De eerste melding van de brand aan de Kajuitweg kwam rond 22.10 uur binnen bij de brandweer. Die kwam vervolgens met veel wagens naar het gebouw van Renewi aan de Kajuitweg. Volgens een omstander is er veel rook te zien, die in de richting van Sloterdijk waait. De persvoorlichtster van de brandweer laat weten dat er een loods met bedrijfsafval in de brand is gevlogen, de brandweer is druk bezig de brand te blussen.

Het is zeker niet voor het eerst dat er brand uitbreekt bij het afvalverwerkingsbedrijf. Zo was er in 2019 tot in Utrecht rook te zien na een brand bij Renewi, ontstond er ook een flinke brand in 2021 en woedde er in 2022 ook urenlang een brand.

Foto’s: Michel van Bergen