Woningoverval, bewoner mept overvaller met wandelstok

Woningoverval, bewoner mept overvaller met wandelstok

Geplaatst op 2 september 2023, om 10:35 uur

AERDT – De politie is op zoek naar getuigen van een gewelddadige woningoverval die zich afgelopen dinsdag in Aerdt (Gelderland) heeft voorgedaan. Dat meldt de politie zaterdag. Een man werd bij zijn eigen huis aangevallen met een bijtende vloeistof en wist na een poging tot vluchten zijn aanvaller met behulp van een wandelstok af te weren.

Op dinsdagavond, na 22.00 uur, belde een man aan bij een woning aan de Kerkweg in Aerdt. Hij maakte duidelijk dat hij op zoek was naar geld. Toen de bewoner aangaf geen geld te hebben, werd hij in het gezicht gespoten met een bijtende vloeistof.

De bewoner, met brandende ogen, vluchtte naar de bovenverdieping waar hij zich in de slaapkamer verschanste. De indringer liet zich echter niet tegenhouden en het was pas toen de bewoner de aanvaller met een wandelstok te lijf ging, dat de aanvaller de benen nam.

Het slachtoffer werd gecontroleerd door ambulancepersoneel. Hem heeft het incident ernstig geschokt.

Indien iemand iets verdachts heeft gehoord rond het tijdstip van de woningoverval, verzoekt de politie om contact op te nemen. De politie benadrukt ook in het normaal rustige Aerdt om ’s avonds niet zomaar de deur te openen voor onverwachte bezoekers.

Foto’s: Roland Heitink