Marechaussee treft acht puppy’s tussen hun eigen poep en plas aan

Marechaussee treft acht puppy’s tussen hun eigen poep en plas aan

Geplaatst op 30 augustus 2023, om 13:40 uur

ZEVENAAR – Een trieste ontdekking door de Koninklijke Marechaussee, dinsdagmiddag in Zevenaar. Tijdens een controle van een auto met Pools kenteken troffen ze acht puppy’s aan in de kofferbak. De jonge hondjes lagen te midden van hun eigen uitwerpselen en urine.

Tijdens het doorzoeken van het voertuig merkten de marechaussee-medewerkers een sterke, onaangename geur op. Deze geur leidde hen naar de verrassende vondst van acht puppy’s in de auto. Naar alle waarschijnlijkheid waren deze pups uit Polen meegenomen en wilde de vrouwelijke bestuurder ze in Nederland verkopen. Helaas had ze geen enkele documentatie over de honden bij zich. De Dierenpolitie en de Landelijke Inspectiedienst Dierenbescherming besloten daarom om de puppy’s in beslag te nemen. Deze dieren zijn in quarantaine geplaatst en hebben de noodzakelijke vaccinaties gekregen.

De vrouw is gearresteerd en wordt verdacht van diverse strafbare feiten met betrekking tot dierenmishandeling. Alle kosten die gemaakt worden voor de verzorging en opvang van de puppy’s zullen op haar worden verhaald. Bovendien zal de vrouw verantwoordelijk worden gehouden voor deze kwestie en zal ze zich voor haar daden moeten verantwoorden.

Foto’s: Marechaussee Zevenaar