Verdachte (22) van dodelijke schietpartij op straat opgepakt in vliegtuig

Verdachte (22) van dodelijke schietpartij op straat opgepakt in vliegtuig

Geplaatst op 29 augustus 2023, om 19:05 uur

SCHIPHOL – De Koninklijke Marechaussee (KMAR) heeft op dinsdagmiddag, in een gereedstaand vliegtuig een 22- jarige man aangehouden. Deze man wordt ervan verdacht betrokken te zijn geweest bij een dodelijk schietincident op de Orlandostraat in Den Haag. De verdachte is overgedragen aan de politie.

Het schietincident werd op maandagavond rond 21.20 uur gemeld. Een 24-jarige man uit Den Haag werd op straat neergeschoten en raakte zwaargewond. Dit gebeurde op de kruising van de Orlandostraat met de Laan van Wateringseveld. Hulpdiensten rukten massaal uit en onder meer het Mobiel Medisch Team kwam ter plaatse. Het slachtoffer is met spoed naar het ziekenhuis gebracht, waar hij later overleed.

Na uitgebreid onderzoek kwam deze verdachte bij het onderzoeksteam in beeld. De 22- jarige man uit Den Haag zit in volledige beperkingen. Dat betekent dat hij alleen contact mag hebben met zijn advocaat.