Bejaarde man (85) overvallen in zorgcomplex

Bejaarde man (85) overvallen in zorgcomplex

Geplaatst op 29 augustus 2023, om 17:22 uur

MARGRATEN– Een 82-jarige bewoner van een zorgcomplex in het Limburgse Margraten is op 19 april 2023 zijn kamer aan het stofzuigen.

De bewoner heeft net zijn ramen en deur opengezet om te luchten, als plotseling twee mannen in zijn woonkamer staan. Eén van hen roept: ‘Je geld of je leven.’ Het geschrokken slachtoffer geeft twee bankpassen af en blijft daarna met trillende handen in zijn stoel zitten.

Kort na de overval wordt met een van de gestolen bankpassen geld opgenomen bij een geldautomaat in Margraten. De man op de beelden voldoet qua kleding niet aan het signalement van de overvallers. De politie houdt er dan ook rekening mee dat deze verdachte is ingeschakeld door de mannen die het slachtoffer bedreigden. De politie wil weten wie deze twee overvallers zijn en wie de man is die het geld heeft gepind.

Dinsdagavond, in de eerste uitzending van het nieuwe seizoen, vertelt het slachtoffer hoe groot de impact van de overval op zijn leven is geweest.